HILJAISTA TIETOA HARRASTAJATEATTERIKESÄSSÄ 2017

HARRASTAJATEATTERIKESÄHarrastajateatterikesä järjestettiin 18.-20.8.2017 Jyväskylässä.  Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa.

Tiedote tapahtumasta 21.2.2017

Harrastajateatterikesän hakijamäärä kasvoi

Jyväskylässä 18.-20.8. järjestettävän Harrastajateatterikesän haki yhteensä 26 esitystä.

Tapahtuman ohjelmiston vuonna 2017 valitsi YTM, käsikirjoittaja, kirjailija ja ohjaaja Anne Prokofjeff.

Harrastajateatterikesä on kokonaisvaltainen ja intiimi harrastajateattereiden kehittymisfoorumi joka tuo esiin ajatuksella ja sydämellä tehtyä harrastajateatteria. Tapahtumassa valitut esitykset saavat palautetta raadilta, valitsijalta ja myös yleisöltä.

Raadissa toimivat vuonna 2017 Antti Niskanen ja Mika Terävä. Kaksikko edustaa vahvaa ja monipuolista osaamista Jyväskylästä. Tapahtuman yleisö pääsee ääneen Jälkilöylyissä, jossa keskustellaan esityksistä valitsija Anne Prokofjeffin kanssa välittömästi nähdyn esityksen jälkeen. Lisäksi esitysten ohjaajille on luvassa yhteinen keskustelutuokio valitsijan kanssa.

Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsi Anne Prokofjeff
Onnistuneesti vuonna 2016 ensimmäistä kertaa Jyväskylässä toteutettu Harrastajateatterikesä – festivaali liikahtaa loppukesään. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterilla 18.-20.8.2017. Ennen vuotta 2016 valtakunnallinen harrastajateatterifestivaali on toteutettu 42 kertaa Seinäjoella.
Hakevien ryhmien toiveesta sekä Jyväskylän Kesän ajankohdan siirtymisestä johtuen myös Harrastajateatterikesä siirtää aikatauluaan. Ajankohta palvelee paremmin hakevia ryhmiä jotka usein ovat heinäkuussa tiukasti kiinni kesäteatteriproduktioissa. Siirrolla saadaan myös tasoitettua kesän vilkasta kulttuuritarjontaa pidemmälle aikavälille.

Tapahtuman ohjelmiston vuonna 2017 valitsi YTM, käsikirjoittaja, kirjailija ja ohjaaja Anne Prokofjeff. Prokofjeff on työskennellyt muun muassa Pirkanmaan esittävien taiteiden läänintaiteilijana vuosina 2006–2009. Jyväskylän kaupunginteatteri on Annelle tuttu ympäristö, sillä hän on työskennellyt teatterissa vuosina 96-98 tiedottajan ja dramaturgin sijaisena ja vuosina 1998-2003 ohjaajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Ylen Uusi päivä –sarjan käsikirjoittajana. 20 vuotta teatteri- ja media-alalla työskennelleeltä Annelta ilmestyi vuonna 2016 esikoisromaani Pelisilmät.
Valituiksi tulivat:

Hiljaista tietoa
Ykspihlajan Työväen Näyttämö KOKKOLA, Pieni näyttämö PE KLO 19.00,  1h 50 min / väliaika / 12v
Hiljaista tietoa – tarinoita jäljistä, joita sota meihin jätti. Hiljaista tietoa on nippu näyttämöllisiä postikortteja sota-ajan eläneille vanhempiemme ja isovanhempiemme sukupolville. Ja heiltä meille. Se on sarja kohtaamisia isovanhempien ja heidän lastensa ja lastenlastensa välillä. Rakkautta, riemua ja surua. Haastamista ja yritystä ymmärtää. Muistoja meistä.
”Kaikis ajois niit on kauniita ja kippeitä assiita… käs käes. Kahoha sie. Jos sie vuan ommoo tottuuttas hoet, et sie kuule ensinkää mitä muut koittoo siulle kertoo.”
Ohjaus Jarkko Lahti, Käsikirjoitus Jarkko Lahti (Ville Kivimäki, Jussi Moila)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *