YTN:n hallitus vuonna 2023

Taija Hovatov, puheenjohtaja

Ensimmäiseen näytelmään tulin mukaan vuonna 1992, 15-vuotiaana tytön hupakkona 🙂 Sitä ennen oltiin käyty Tuuli-mummun teatterikerhoissa. Teatteriharrastus on tullut vähän niin kuin verenperintönä. Meidän suvusta on YTN:n lavalla nähty näyttelijöitä jo neljässä polvessa. Hallituksessa olen ollut mukana…öööö…. kauan 🙂 Lisäksi Vox-Pihlaja kuorossa olen laulanut sen perustamisesta asti. Improvisaatioryhmä V:llä jatkettu on ollut pienten lasten äidille tärkeä tapa pysyä toiminnassa mukana, ilman näytelmän vaativaa sitoutumista. Puheenjohtajan saappaisiin hyppäsin pitkän harkinnan jälkeen, ja toivon, että pystyn saappaat täyttämään yhtä hyvin kuin edelliset puheenjohtajat. Kiitos luottamuksesta.

Puh. 050 337 3803
Postia Taijalle

Sara Ojala, varapuheenjohtaja


Jenni Jokela, varapuheenjohtaja ja sihteeri

Minä sain teatteriharrastukseni verenperintönä. Pienestä tytöstä asti olen ollut mukana seuraamassa harjoituksia ja viiden vanhana nousin ensimmäistä kertaa itse lavalle Tuhkimon kissana. Tästä ura urkeni ja jäin lopullisesti koukkuun teatteriharrastukseen. Olen ollut paljon mukana näytelmissä, äänimiehenä, teatterikerho-ohjaajana ja kuulunut Nuorisojaostoon. Tällä hetkellä olen improvisaatioryhmässä.

Marjo Orava, jäsen

Tavallinen tarina; olen YTN:n kasvatti.  Kyseessä on jatkokertomus;  näyttämöläiseksi tullaan äidin(äidin) perintönä. Perimätiedon mukaan tämä harrastus aloitetaan jo äidin vatsasta – näin on käynyt myös minulle ja jälkikasvunikin on seuraa perässä.  Ensiesiintyminen Kimmo Lavasteen ohjaaman Naurukierukan Unitähtirakettiasiantuntijana vuonna -76 käynnisti virallisesti uran tämän rakkaan harrastuksen parissa.  Olen niitä ensimmäisiä teatterikerholaisia, sittemmin vuosiin on sisältynyt erilaisia rooleja näyttämöllä, yhteistyöproduktioita muiden teattereiden kanssa ja monenlaista muuta tehtävää.

Puh. 0400 769 493

Hannele Syri-Nieminen, rahastonhoitaja

Tulin näyttämön toimintaan mukaan vuonna 1992 silloisen poikaystäväni, nykyisen mieheni, houkuttelemana. Meneillään oli Airolan Outin kirjottaman ja ohjaaman näytelmän Lamantappoase harjoitukset ja siihen tarvittiin pianistia. Mieheni oli sitten kertonut, että minä osaan soittaa (joten kuten) ja siitä lähtien olen ollut mukana toiminnassa. Olen näytellyt muutamassa näytelmässä, soittanut niin pianoa kuin klarinettiakin, ollut tarpeistossa ja lipunmyynnissä. Sitten olen tietenkin osallistunut erilaisiin muihin toimintoihin, joita näyttämöllä on esim. Täydenkuun Tärskyt, Työväenlaulutalkoot…

Olen ollut aika vähän mukana oikein lavalla. Olen enemmänkin häärännyt siellä taustalla tarpeistossa ym. Muutaman mainitakseni niin Lamantappoase, Kolmen pennin ooppera, Tuhkimo, Voiton päivä… YTN:n hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2001 lähtien ja saman ajan olen toiminut taloudenhoitajana.

Eeva-Liisa Kiiskilä, jäsen

YTN on tullut minulle tutuksi VoxPihlaja-kuoron kautta. Voxin toiminnassa olen ollut mukana noin viisi vuotta. VoxPihlaja on luova yhteisö, jossa syntyy ammattilaisten ja meidän harrastajien yhteistyönä mitä omaleimaisempia kokonaisuuksia, sydämellä. Laulamisen lisäksi saa itseään haastaa vaikkapa näytellen ja tanssien.

Pala palalta Ykspihlajan kulttuurinen aarreaitta on avautunut minulle, en nimittäin ole Kokkolasta alunperin kotoisin. Katsojana olen päässyt nauttimaan näyttämön laadukkaista, ympäri Suomen huomioiduista produktioista. YTN elää vahvasti ja näin haastan itseni, ja joka iikan meille elämysten aarrejahtiin!

Kimmo Käkelä, jäsen

Pitkäaikainen jäsen. Taustavoima, jota ilman ei näyttämö pyöri. Tekniikkavelho, jolta onnistuu kaikki.

Nea Palonen, jäsen

Marika Möttönen, jäsen

Tuomas Häli, jäsen

Olin alakoulun kuudennella luokalla, kun YTN:n Marjo ja Tarija alkoivat pitämään teatterikerhoa yhteistyössä Ykspihlajan koulun kanssa. Kerhosta avautui aivan uusi maailma – ai tämmöstäkin on olemassa ja näinkin voi tehdä. Pääsin vielä samana vuonna mukaan Veikko Pohjosen ohjaamaan Kuutanssiin. Aikuiset ottivat meidät lapset esitykseen vertaisinaan. Oli jännittävä tunne kuulumisesta isoon porukkaan, teatteri oli kuin joku salamaailma. Samanlainen taika touhussa on säilynyt aikuiseksi asti.

Vuosien aikana olen touhannut enemmän taustajoukoissa kuin lavalla. YTN:llä parasta onkin, että teatteria voi harrastaa monella tavalla.