TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA – ESITYKSET OVAT PÄÄTTYNEET !

 

Esitykset ovat päättyneet. Kiitos kaikille mukana olleille, ja erityisesti yleisölle ! Nöyrä kiitos siitä valtavan hienosta palautteesta, mitä teiltä saimme. Tästä on hyvä jatkaa vielä seuraavat 110 vuotta.

Ykspihlajan Työväen Näyttämö viettää tänä vuonna 110 -vuotis juhlavuottaan ja Täällä pohjantähden alla -juhlanäytelmä sai ensi-iltansa la 04.11.2017.

Väinö Linna viimeiseksi romaaniksi jääneen trilogian dramatisoinnista vastaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki ja näytelmän ohjasi Aku-Petteri Pahkamäki.

Täällä pohjantähden alla kuvaa suomalaisen yhteiskunnan vaiheita 1800-luvun lopulta toisen maailmansodann loppuun saakka. Tuo ajanjakso oli monella tapaa hyvin traumaattinen, mutta myös kansaa yhdistävä. Kansalaissodan valtavan syvät haavat ja suunaton katkeruus vaihtuivat kansan yhteiseksi ponnistukseksi itsenäisen Suomen puolesta. Väinö Linna kuvaa nerokkaalla tavalla kaikki nämä vaiheet tavallisten ihmisten kautta. Miten kaikki vaikutti tavallisiin torppareihin, mutta toisaalta myös papistoon ja talollisiin. Temaattisesti Täällä pohjantähden alla istuu täydellisesti Ykspihlajan Työväen Näyttämön vahvasti työväen aatteeseen pohjaavaan historiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *