Ensi-illassa 9.9. Sara Ojalan ohjaus Edward

Syksyn ensi-illassa nähdään kokkolalaisen Sara Ojalan ohjaama ja käsikirjoittama kantaesitys Edward. Näytelmän pääosassa on 17-vuotias Edward. Hän opiskelee lukiossa ja harrastaa salibandyä. Edward on tavallisen perheen tavallinen nuori, joka ystävineen elää huoletonta nuoruutta. He viettävät elämää, joka vie myös huumekokeilujen äärelle.  Kaveriporukan kesken on tunne, että kaikki on mahdollista! Kuvioihin tulee myös Silja, Edwardin ihastus, jonka kanssa kesäaurinko pilkistää vaaleanpunaisten pilvenhattaroiden takaa. Edward on kuolematon, tai ainakin hän ajattelee niin, kunnes junaradan varrelta saatu muuntohuume muuttaa kaiken. Kuolematon muuttuu kuolevaiseksi. 

”Näytelmän teema kumpuaa nuorten tarinoista; ilosta ja hauskanpidosta, huolettomista valinnoista ja niiden pysäyttävistä seurauksista. Aihe ja huoli on ajankohtainen myös alueellamme; huumeet ovat arkipäiväinen asia liian monelle nuorelle.  ”

Sara Ojala on kokkolalainen 27-vuotias teatterin ja musiikin harrastaja. Hän on ohjannut lasten ja nuorten teatteritoimintaa Ykspihlajan Työväen Näyttämöllä kymmenisen vuotta. Edward-näytelmä on hänen esikoisteoksensa. Näytelmän teema kumpuaa nuorten tarinoista; ilosta ja hauskanpidosta, huolettomista valinnoista ja niiden pysäyttävistä seurauksista. Aihe ja huoli on ajankohtainen myös alueellamme; huumeet ovat arkipäiväinen asia liian monelle nuorelle. Samaan aikaan huumeiden käyttöön liittyy häpeää ja pelkoja, jotka estävät avointa keskustelua ja jopa hoitoon hakeutumista.

Edwardin puhuttelevaa tarinaa kuljettavat reilun kahdenkymmenen 13-19-vuotiaan näyttelijän ja tanssijan upea joukko. Esitys toteutetaan yhteistyössä Kokkolan Jymyn tanssiryhmä Apollojen kanssa.

Esitykset:
Ensi-ilta la 9.9. klo 18
pe 15.9. klo 12
su 17.9. klo 18
pe 22.9. klo 12
la 23.9. klo 18
su 24.9. klo 18
pe 29.9. klo 12
la 30.9. klo 18
pe 6.10. klo 12 LOPPUUNMYYTY
la 7.10. klo 18

Esityksen kesto: n. 60 min.
Ikäsuositus: yli 13-vuotiaille
Lippuinfo: Liput myynnissä lippukaupassamme.
Esityspaikka: Ykspihlajan Toimitalo, Satamakatu 40


Edwardin työryhmä

Käsikirjoitus ja ohjaus: Sara Ojala
Ohjaajan assistentti: Cecilia Nykvist
Koreografit: Veera Piispanen ja Johanna Illanvuori

Valot ja äänet: Olli Kivelä
Puvustus: Toivo Kiiskilä ja työryhmä
Lavastus ja tarpeisto: työryhmä

Näyttelijät
Josefina Kauppinen, Mikael Koskela, Veeti Sinikallio, Roosa Isoaho, Ronja Saarinen, Riia-Liina Pelttari, Helmi-Tuulia Riutta, Juuli Ervasti, Nelli Pokela, Edita Kirsilä, Peppi Reier

Tanssijat
Peppi Paajanen, Jenna Märsylä, Telma Aho, Ella Kivelä, Minessa Friis, Iida Erkkilä, Oona Erkkilä, Ava Ahonen, Tuuli Mikkonen

Kuvat Jenni Jokela
Juliste ja käsiohjelma Tuomas Häli